ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΗΝ MEDITERRANEAN FARM

Εξειδίκευση στο Ελαιόλαδο με μαστίχα Χίου, αρώνια και Γκότζι Μπέρι.

Μαστίχα Χίου το ελιξήριο της ζωής.

Γκότζι μπέρι η υπετροφή με τις τρομερές ευεργετικές ιδιότητες.

Αρώνια το μούρο της νεότητας.

About Mediterranean Farm

Ταξίδι γεύσεων απο τις προτάσεις μας.

Δύο σεφ με πολλά χρόνια εμπειρίας σε Ελλάδα και εξωτερικό ο Γιώργος Καστόρης και ο  Δημήτρης Καγκέλης ενώσαμε τις δυνάμεις μας και την αγάπη μας για το φαγητό και τα καλά προϊόντα, για να ξεκινήσουμε ένα γαστρονομικό ταξίδι.

Image

ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ

Eυεργετική για την ανθρώπινη υγεία

Ιστορία και παράδοση

Η μαστίχα έχει χρησιμοποιηθεί για περισσότερα από 2.500 χρόνια ως παραδοσιακό ελληνικό φάρμακο για τη θεραπεία αρκετών καταστάσεων, όπως η γαστραλγία και τα πεπτικά έλκη.

Η μαστίχα Χίου αναγνωρίστηκε επίσημα ως φυσικό φάρμακο.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής για τα Φυτικά Φαρμακευτικά Προϊόντα (HPMC) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), που έλαβε χώρα στο Λονδίνο...

ΑΡΩΝΙΑ

Το αντιοξειδωτικό υπερτρόφιμο που ρίχνει τη χοληστερόλη και την πίεση.

Τα ωφέλη και οι ιδιότητες.

Ψάχνοντας περισσότερο στα συστατικά που βρίσκονται σε αυτό το θαυματουργό φρούτο, οι επιστήμονες έχουν βρει μια σειρά συγκεκριμένων ουσιών, συμπεριλαμβανομένων των : καφεϊκό οξύ, κυανιδίνη, δελφινιδίνη, επικατεχίνη, μαλβιδίνη, και πολλές άλλες. Θα πρέπει πιθανότατα να μην γνωρίζετε αυτά τα ονόματα, αλλά για τους ερευνητές της υγείας, η παρουσία αυτών των ενώσεων είναι μεγάλη είδηση.

Μεγαλύτερα ποσοστά σε αντιοξειδωτικά

Ως το κατ ‘εξοχήν αναζωογονητικό φρούτο, αυξάνει τη ζωτικότητα του σώματος, υπερνικά νευρικές διαταραχές, και την κόπωση, διεγείρει την αναγέννηση των ιστών και των μυών (αντι-γήρανσης), το σχηματισμό του αίματος, το μεταβολισμό και μειώνει τα επίπεδα των ορμονών του στρες. Σημαντική είναι και η υψηλού επιπέδου περιεκτικότητα σε βιταμίνη C (15-30 mg στα 100 γραμμάρια), καθώς και σε πολλές άλλες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία (Α, Β1, Β2, Β3, Β6, Β9, Ε, Κ, P).

Σε αυτό το θαυματουργό φρούτο, οι επιστήμονες έχουν βρει μια σειρά συγκεκριμένων ουσιών, συμπεριλαμβανομένων των : καφεϊκό οξύ, κυανιδίνη, δελφινιδίνη, επικατεχίνη, μαλβιδίνη, και πολλές άλλες. Θα πρέπει πιθανότατα να μην γνωρίζετε αυτά τα ονόματα, αλλά για τους ερευνητές της υγείας, η παρουσία αυτών των ενώσεων  είναι μεγάλη είδηση.

Σε συνδυασμό, αυτά τα ειδικά συστατικά, προσδίδουν στο φρούτο, αντι-βακτηριακές, αντι-ιικές και αντι-διαβητικές ιδιότητες. Μπορούν να καταπολεμήσουν το σχηματισμό αρτηριακής πλάκας, της λιποπρωτεΐνης χαμηλής πυκνότητας (LDL – κακή χοληστερίνη) , και προστατεύουν το ήπαρ έναντι τοξινών και προσβολών. Στη ολοένα και πιο “διαβητική” κοινωνία μας, οι ουσίες που περιέχονται στο φρούτο βοηθούν στη μείωση του σακχάρου στο αίμα και στη βελτίωση της φυσικής παραγωγής του σώματος σε ινσουλίνη.

 

ΓΚΟΤΖΙ ΜΠΕΡΙ

Το γκότζι μπέρι… είναι το ελιξίριο της νεότητας.

Τα ωφέλη και οι ιδιότητες.

Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα πολυσακχαριτών, απελευθερώνει τη λειτουργία των ανθρώπινων αυξητικών ορμονών. Η αυξητική ορμόνη εκκρίνεται από την υπόφυση και διεγείρει την αύξηση των οστών, των μυών και των ιστών και ελέγχει την χρήση των πρωτεϊνών και υδατανθράκων στην διαδικασία της ανάπτυξης.

Μακροζωία και υγεία.

Όπως αποδεικνύεται επιστημονικά έχουν την ικανότητα να βελτιώνουν τη λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος του ανθρώπινου οργανισμού και να χαρίζουν μακροζωία και υγεία.
Πλούσια σε πρωτεΐνες και ανόργανα μεταλλικά στοιχεία, τα γκότζι μπέρι βοηθούν σημαντικά στην μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης.Έρευνες έχουν δείξει ότι τα μικρά αυτά μούρα, ενισχύουν την γονιμότητα και την σεξουαλική ζωή, ιδίως των ανδρών.
Για να απομακρύνετε κάθε είδους σημάδια γήρατος , αλλά και για να νιώθετε κατά πολύ νεότεροι, το μυστικό βρίσκεται στα γκότζι μπέρι.Υψηλή είναι και η διατροφική τους αξία βάσει της κλίμακας ORAC, καθώς εμποδίζουν την οξείδωση αλλά και την κυτταρική γήρανση.Φάρμακο για μακροζωία… είναι όπως φαίνεται τα γκότζι μπέρι.

Ελαιόλαδο με αρώνια 100 ml

πλούσια σε βιταμίνη C (15-30mg/100gr)

(Α,Β1,Β2,Β3,Β6,Β9,Ε,Κ,Ρ).

Ελαιόλαδο με αρώνια 500 ml

πλούσια σε βιταμίνη C (15-30mg/100gr)

(Α,Β1,Β2,Β3,Β6,Β9,Ε,Κ,Ρ).

Ελαιόλαδο με γκότζι μπέρι 200 ml

Το λάδι με γκότζι μπέρι συμβάλει στην

μακροζωία και την καλή υγεία.

Ελαιόλαδο με μαστίχα Χίου 250 ml

προστατεύει το καρδιαγγειακό σύστημα,

συμβάλλει στην πρόληψη εγκεφαλικών

επεισοδίων και την μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Image

Explore our Food